THU203 Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Hakkında Bilgilendirme

Merhabalar arkadaşlar,

Bazılarınızın bildiği üzere bölümümüzde açtığım ENM419 Sustainable Systems Engineering isimli bir seçmeli dersimiz var. Bu dersimizde sizlerin bir mühendis olarak sürdürülebilir sistemlerin tasarımı ve yönetimi konusunda bir farkındalığa sahip olmanız amaçlanmaktadır.

Bu farkındalığı daha erken yaşlarda nasıl kazandırabilirim diye düşünerek "Dersimiz Sürdürülebilirlik Konumuz Tüm Dünya" isimli bir proje yazdım. Bu proje kapsamında da bir THU203 Topluma Hizmet Uygulamaları dersi açtım. Bu dersin kontenjanı 10 öğrenci olarak belirlendi. Dersi alan öğrenciler benim gözetimimde ve desteğimle bir lisede her hafta lise öğrencilerine sürdürülebilirlik konusunda çok temel seviyede dersler verecek. Ders slaytlarını da dersi alan 10 öğrenci ile birlikte hazırlayacağız.

Ekte sizlerle hazırladığım taslak ders tanıtım formunu paylaşıyorum. Dersimiz çarşamba günleri 10:00-12:00 arasındadır. Ders her ne kadar 2 kodlu olsa da üç veya dördüncü sınıflar için daha uygundur. ENM419 dersini alan öğrencilere ise özellikle tavsiye ederim.

Bilgilerinize sunar, hepinize sağlıklı ve başarılı bir dönem dilerim.

Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Alegöz