Eskişehir Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, ilk olarak 1975 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi bünyesinde kurulmuş ve 1981 yılında Anadolu Üniversitesi, Mühendislik- Mimarlık Fakültesine bağlı bir bölüm olarak eğitimine devam etmiştir. 1993 yılında tüm Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bünyesine geçmesi ile Anadolu Üniversitesi’nde yeni bir Mïhendislik-Mimarlık Fakültesi ve bu fakülte bünyesinde yeni bir Endüstri Mühendisliği Bölümü kurulmuştur. Bu bölüm ilk öğrencilerini 2002-2003 öğretim yılında alarak eğitime başlamıştır. 2018'de bölümümüzün bağlı bulunduğu Mühendislik Fakültesi, Anadolu Üniversitesi'nden ayrılarak yeni kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi bünyesine dâhil edilmiştir.
Bölümümüzün özgörüşü eğitim öğretim, araştırma ve uygulamada ulusal ve uluslararası düzeyde önder, bilime ve topluma üst düzeyde katkı sağlayan ve mezunları birçok ülkede çalışabilen bir bölüm olmaktır. Özgörevi ise öğrencilerimize üretim ve hizmet sistemleri tasarımı, yönetimi ve iyileştirilmesine yönelik bilimsel yöntemleri sunarak, bilgi teknolojilerini ve İngilizceyi etkin kullanabilen, analitik düşünebilen ve temel değerlerimizi benimsemiş lider endüstri mühendisleri yetiştirmek, ve topluma ve evrensel bilime katkı sağlayacak araştırma ve uygulamalar gerçekleştirmektir.
MÜDEK, ENAEE Yönetim Kurulu'nun (Administrative Council) 21 Ocak 2009 tarihli kararıyla ENAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education) tarafından EUR-ACE Etiketi vermek üzere yetkilendirilmiştir. Böylece MÜDEK akreditasyonu alan bölümlerden mezun olan öğrenciler, Avrupa mühendislik eğitimi etiketine sahip olacaklardır. 2012 yılında Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmiş olan lisans programımız çağın gereklerini yerine getirecek şekilde her geçen gün güncellenmekte ve geliştirilmektedir.
Öğrencilerimiz;
- Türkiye’nin önde gelen sanayi kurumlarında 3 ay süre ile Proje Tabanlı Staj yapma,
- Bölümümüzün zengin laboratuvar imkânlarını eğitimleri süresince sınırsız kullanma,
- Bölümümüzü mütemadiyen ziyaret eden Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen sanayici iş adamları ve bilimsel araştırmacıları ile bölüm seminerlerimizde yüz yüze görüşme ve
- Üniversitemizin zengin sosyal ve kültürel etkinliklerinden yararlanma olanaklarına sahiptirler.
Tüm öğretim elemanlarımız ve öğrencelerimizle birlikte yapılan bilimsel çalışmalarımız ve projelerimizle her geçen gün dünya standartlarında bir bölüm olma yolunda ilerlemekteyiz. Öğrencilerimizi; bilimsel yöntemleri kullanarak kıt kaynakların daha verimli ve daha etkin kullanımı ve insan, makine, malzeme, bilgi, enerji ve finansal kaynaklardan oluşan bütünleşik sistemlerin tasarımı, işletilmesi, değerlendirilmesi ve iyileştirilmesiyle ilgili olarak istihdam edilmeleri bilinciyle yetiştirme gayreti içindeyiz.