ESTÜ Duyurular

Mesleki Seçmeli Ders Kontenjan Artırım Zamanı

Mesleki Seçmeli Ders kontenjanları bu akşam (23.02.2022 Perşembe) saat 21:00'den itibaren artırılacaktır.

Önemli Notlar

Not 1: Mesleki seçmeli dersler ikinci ve üçüncü sınıfta alınan zorunlu derslerdeki bilgileri gerektirmektedir. Bu sebeple ikinci sınıf öğrencilerimizin mesleki seçmeli ders almaları kendi akademik gelişimleri açısından uygun değildir.

Not 2: Bu dönem 3 veya üst sınıflarda olan öğrencilerimiz biyoloji dersini almayacağı için bu öğrencilerimiz en az 10 tane en az 50 kredi mesleki seçmeli ders almak zorundadır. Bu öğrencilerden 2022 yaz dönemi öncesinde staj yapanlar ve transkriptine işletenler ise yaptıkları stajın dersini almayacakları için söz konusu staj dersi kredisi kadar daha mesleki seçmeli ders kredisi alacaklardır. Örnek olarak, 2021 yaz döneminde staj 1’i yapıp transkriptine işleten bir öğrenci en az 10 tane ve en az 52.5 kredi mesleki seçmeli ders almak zorundadır.