Yüksek Lisans/Doktora Danışmanlık ataması ve Seminer Dersi

Yönetmelik gereği, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ilk dönemlerinin sonuna kadar tez danışmanlarının atamalarının yapılması gerekmektedir. Henüz tez danışmanı ataması yapılmamış öğrencilerin çalışmak istedikleri tez konusu veya ilgi alanlarına göre bölümdeki hocalar ile görüşüp tez danışmanlığı konusunda anlaşmaları gerekmektedir. Daha sonra da Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün web sayfasında bulabilecekleri Danışman Tercih Formu ve Danışman Atama Formalarını imzalayarak ve anlaştıkları danışmana imzalatarak bölüm başkanlığına getirmeleri gerekmektedir.

Yüksek Lisans ve Doktora programlarında açılan Seminer Dersini öğrencilerin atandıkları tez danışmanlarının grubundan almaları gerekmektedir. Öğrenciler bölüme ilk kaydolduklarında Anabilim Dalı Başkanı danışmanları olarak gözükse de, bu geçici bir danışmanlıktır ve tez danışmanları atanmadan seminer dersini alamazlar. Başka bir hocanın grubuna kaydolan öğrencilerin kendi tez danışmanlarının grubuna kaydolması gerekmektedir. Tez danışmanı ataması yapılmadan seminer dersine kaydolan öğrencilerin ise ya acilen tez danışmanı ile anlaşması ve ilgili formları bölüm başkanlığına getirmesi, ya da seminer dersini bırakması gerekmektedir. Aksi halde bu dersten dönem sonunda kalacaklardır.