Staj Dersleri ile İlgili Önemli Duyuru

YÖK tarafından oluşturulan ve 17 Haziran 2021 tarihli ve 31514 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği'nde yer alan "Madde 13(3):  Staj için AKTS kredisi belirlemek zorunludur. AKTS kredileri program veya bölümün ders çizelgelerine eklenir ve öğrencilerin mezuniyet kredisi hesabına dâhil edilir" maddesi uyarınca tüm bölümlerimizin ders kataloglarına ve ders programlarına Staj dersleri eklenmiş ve kredilendirilmiştir. İlgili yönetmeliğe https://mf.eskisehir.edu.tr/Uploads/mf/files/Staj%20ve%20Uygulamal%c4%b1%20E%c4%9fitim%20Y%c3%b6netmeli%c4%9fi%20-%20Resmi%20Gazete.pdf linkinden ve bölümlerin güncellenmiş Ders Katalogları ve İntibak dosyalarına da https://mf.eskisehir.edu.tr/tr/Icerik/Detay/ders-kataloglari-ve-intibaklar linkinden ulaşılabilir. Staj dersleri için Harf notu verilmeyecek, sadece YT (yeterli) ve YZ (yetersiz) notları ile notlandırılacaktır. Ayrıca, bir işyerinde sigortalı olarak çalışması nedeniyle staj muafiyet talebi kabul edilenler de (aynı işyerindeki çalışma nedeniyle en fazla bir stajdan muaf olunabilir) YT notu ile ilgili staj dersinden başarılı kabul edilecektir.

2022-2023 Güz dönemi başlangıcına kadar daha önceki staj değerlendirilmeleri henüz tamamlanmamış olan tüm öğrencilerimizin staj değerlendirmelerinin yapılabilmesi ve kredilendirilmesi için kendi bölümlerinde açılan Staj derslerinin uygun gruplarına ders seçimi haftalarında, aynen diğer derslerde olduğu gibi sistem üzerinden ders seçimini yaparak kaydolmaları gerekmektedir (Staj I, II veya III derslerinden hangi stajın yapılmış olduğuna göre o staj dersine kaydolunması gerekmektedir). Staj derslerine sadece staj raporunuzu ileteceğiniz ve stajınızın değerlendirilmesini istediğiniz dönemde kaydolmanız gerekmektedir. Staj derslerine ne zaman kaydolunması ile ilgili bazı örnekler aşağıda sunulmaktadır:

- Geçtiğimiz Yaz döneminde (veya daha önce) stajını yapmış olan ve Güz döneminde raporlarını iletecek olanların Güz döneminde ilgili Staj derslerine kaydolmaları gerekmektedir.

- Güz dönemi içerisinde stajını yapacak ve Aralık ayı bitmeden önce stajını tamamlayıp raporunu iletecek olanlar da bu Güz döneminde Staj dersine kaydolabilir ve dönem sonunda Staj ders notunu alabilir.

- Mezun durumunda olup, sadece stajı kalan öğrencilerin de staj raporunu iletecekleri dönemde Staj dersine kaydolmaları gerekmektedir. Bu durumda olan öğrencilerin Staj değerlendirmeleri tamamlandığında, bir dilekçe ile başvurmaları halinde, dönem sonunu beklemeden Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile Staj notları transkriptlerine işlenerek mezun olabilirler.

- Stajını geçtiğimiz yaz döneminde veya daha önceki dönemlerde yapmış, staj raporunu iletmiş ve stajının değerlendirilmesi Güz dönemi öncesinde tamamlanmış olan öğrencilerin yeniden Staj dersine kaydolmaları gerekmemektedir.