ENM427/ENM428 Lisans Bitirme Projesi Sunumları Hakkında Önemli Bilgiler

ENM427/ENM428 Jürileri için tıklayınız.

Değerli öğrencilerimiz, ENM427/ENM428 Raporlarınızın değerlendirilmesi ve başarılı sayılabilmesi açısından kritik öneme sahip bazı açıklamalar aşağıda sunulmuştur. Lütfen bu açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

1. ENM427/ENM428 Lisans Bitirme Projesi sunumları 5 Haziran 2023 Pazartesi günü yüz yüze katılımlı olarak yapılacaktır. Her bir grup için sunum jürisi ve sunum zamanı ilerleyen günlerde açıklanacaktır.
  2. Jüri taleplerine bağlı olarak veya teknik sebebplerle sunum sıraları değişebilir. Bu sebeple tüm öğrencilerin ilgili oturumun başından sonuna kadar oturumda bulunması zorunludur.
  3. Öğrencilerin Tez Yazım Kılavuzu’na göre hazırladıkları raporlarını PDF formatında 2 Haziran Cuma günü saat 23:59’a kadar Turnitin sistemine yüklemeleri gerekmektedir. Turnitin sistemine yükleme yapma konusunda ek bilgi aşağıda sunulmuştur.
  4. 2 Haziran Cuma saat 23:59'dan sonra sistem otomatik olarak dosya kabulunü durduracak, e-posta gibi başka yollarla dosya kabulu olmayacaktır.
  5. Turnitin Sistemi’ne yüklenen dosyalar ve benzerlik raporları jüri ile paylaşılacaktır. Jüriye ayrıca bir dosya gönderilmesine gerek yoktur.
  6. Her bir gruptan sadece bir öğrencinin dosya yüklemesi yeterlidir. Lütfen çoklu yükleme yapmayınız. Çoklu yüklemeler benzerlik oranının yüksek çıkmasına sebep olacaktır.
  7. Lütfen dosyanızda tüm düzenlemeleri yaptığınızdan emin olduktan sonra dosyanızı yükleyiniz. Sistem aynı kişiden tek bir defa dosya kabul edecek, yüklediğiniz dosyayı değiştirmenize izin vermeyecektir.

Turnitin’e Raporların Yüklenmesinde İzlenecek Adımlar

1.  Aşağıdaki linke tıklayınız.

2. Sağ üstteki “Hesap Oluştur” butonuna tıklayınız.

3. “Öğrenci” seçeneğini seçip devam ediniz.

4. Sınıf Numarası ve Sınıf Şifresi bölümlerine aşağıdaki bilgileri giriniz.

5. Daha sonra formun diğer alanlarına kişisel bilgilerinizi giriniz ve kaydı tamamlayınız.

Bu işlemleri yaptıktan sonra öğrenci olarak 2022-2023 Bahar ENM427/ENM428 Raporları isimli sınıfa kaydınız gerçekleşmiş olacaktır. Raporunuzu bu sınıftaki ENM427 ve ENM428 Raporları ödevine yüklemeniz gerekmektedir.