ESTÜ Duyurular

İngilizce Yeterlik Sınavı Hakkında Bilgilendirme

Eskişehir Teknik Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 8. maddesinin 1. fıkrası (b) bendi uyarınca, azami eğitim süresi olan 2 (iki) yıl içinde zorunlu hazırlık eğitiminden derslere devam yükümlülüğünü yerine getirdiği halde başarısız olup programdan ilişiği kesilen öğrencilerimize 3 sınav hakkı verilmektedir. Ayrıca, aynı maddenin 3. fıkrası uyarınca, isteğe bağlı hazırlık eğitiminde devam koşulunu yerine getirmesine rağmen başarısız olan ve bölümünde öğrenimine devam eden öğrencilerimize de sınav hakkı tanınmıştır.

Bu çerçevede, 16-19 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavı'na (Proficiency Exam) alınacak başvurularla ilgili bilgilendirme Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında ilan edilmiş olup duyuru bağlantısı aşağıda paylaşılmıştır.

Duyuru Bağlantısı: https://ydyo.eskisehir.edu.tr/tr/Duyuru/Detay/3-sinav-hakkindan-yararlanmak-isteyenogrenciler-ile-onceki-donemlerde-istege-bagli-hazirlik-okuyup-basarisiz-olmus-ogrenciler-hk