ESTÜ Duyurular

İKT356 Engineering Economics Dersi Hakkında Önemli Duyuru

Not: Bu duyuru dışındaki derse dair tüm duyurular MERGEN üzerinden yapılacaktır.

Değerli öğrenci arkadaşlarım,

Bu duyuru İKT356 Engineering Economics Yaz Okulu dersi ile ilgili önemli bilgiler içermektedir. Lütfen duyuruyu baştan sona kadar dikkatlice okuyunuz.

1. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu, akademik takvimimiz uyarınca 18 Temmuz 2022 tarihindeki ilk ders ile başlayacak, 6-9 Eylül 2022 tarihlerindeki dönem sonu sınavları ile tamamlanacaktır.
  2. Dersimiz Pazartesi ve Salı günleri saat 14:00-17.00 arasında Endüstri Mühendisliği Bölümü zemin katta bulunan END3 dersliğinde yüz yüze yapılacaktır.
  3. Derse dair tüm duyurular ve dokümanlar MERGEN sistemi (mergen.anadolu.edu.tr) üzerinden paylaşılacaktır. Gerekli durumlarda MERGEN sistemi üzerinden öğrencilere mesaj gönderilecektir. Bu bağlamda, dersi alan tüm öğrencilerin MERGEN sistemini düzenli olarak kontrol etmesi önem arz etmektedir. Kurum dışı öğrencilerin MERGEN’e giriş yapma konusunda desteğe ihtiyaç duymaları halinde öğrenci işleri ile görüşmeleri gerekmektedir.
  4. Her hafta ilgili haftaya dair ders slaytları MERGEN’e yüklenecektir, ancak bu ders sayısal bir ders olduğu için bireysel çalışmayla anlaşılması zor olabilir. Bu açıdan derslere katılım başarı için çok büyük önem arz etmektedir.
  5. Derste ölçme ve değerlendirme 1 arasınav (%40) ve 1 dönem sonu sınavından (%60) oluşmaktadır. Her iki sınav da 20 çoktan seçmeli sorudan oluşacak olup, söz konusu sorular ağırlıklı olarak sayısal sorulardan oluşacaktır. Her iki sınav da notlar kapalı sınav düzeninde yüz yüze yapılacak olup öğrencilerin yanında bilimsel hesap makinesi bulundurması gerekecektir.
  6. Özellikle yaz okulu sonunda mezun olacak öğrencilere önceden bu konuda bilgi vermenin yararlı olacağı düşünülerek, bu ders için DD harf sınırı 40, CC harf sınırı 50 olarak şimdiden belirlenmiştir. Bu sınırlar kesinlikle değişmeyecektir.
  7. Pazartesi 11:00-12:00 ve Salı 11:00-12:00 bu ders için ofis saatleri olarak belirlenmiştir. Ders ile ilgili herhangi bir konuda görüşmek isteyen öğrenciler belirtilen zamanlardan birinde ofise uğrayabilirler.

Şimdiden başarılı bir yaz okulu süreci olması dileğiyle, 18 Temmuz’da görüşmek üzere…