Burs Hakkında (Acele Belge)
ENN 435 Mühendislik Seminerleri hk. duyuru 4
Endüstri Mühendisliği Lisansüstü Seminer Serisi
İhtiyaç Sahibi Lisans Öğrencilerine Kahvaltı ve Öğle Yemeği Hizmeti Verilmesi
İhtiyaç Sahibi Lisansüstü Öğrencilere Kahvaltı ve Öğle Yemeği Hizmeti Verilmesi
Third Announcement for ENM 435 Engineering Seminars
2019-2020 Öğretim Yılı Ders Programları, Öğretim Üyeleri ve Derslikler
Mezuniyet aşamasına gelen ve diploma talebinde bulunacak öğrencilerin dikkatine
Mezun Olacak Öğrencilerin Dikkatine!
2018-2019 Mühendislik Fakültesi Ders Kataloğu
Otopark- Güvenlik Tedbirleri hk.
ENM427-428 Uygulama Esasları-2018
Staj Raporu Teslim Eden Öğrencilerin Dikkatine
Previous PageNext Page

Endüstri Mühendisliği Lisansüstü Seminer Serisi

Bölümdeki akademik çalışmaların paylaşılması ve tez konusu arayışında veya tez yazım aşamasında olan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yol gösterici olması amacıyla bölüm seminer serisi düzenlenecektir. 18.10.2019 cuma gününden başlayarak, her hafta cuma saat 11:00-12:00 arası, seminerler olacaktır. Kasım sonuna kadar planlanmış olan taslak seminer programını ekte görebilirsiniz. Her hafta başında o haftaki keşinleşmiş seminer detayları ile ilgili duyurular bölüm web sitesi üzerinden yapılacaktır. 18.10.2019 Cuma günkü seminer ile ilgili bilgiler aşağıda verilmektedir.

Öncelikle bu sunumlara tüm lisansüstü öğrencilerin katılımı beklenmektedir. İsteyen lisans öğrencileri de bu sunumlara katılabilir. Lisansüstü seviyede bu dönem "Seminer" dersine kayıt yaptırmış olan öğrenciler için bu seminerlere katılım (geçerli mazeretleri olmadığı sürece) zorunludur ve bu öğrenciler için yoklama alınacaktır. Dönem sonundaki başarı notu, öğrencilerin danışmanları tarafından seminerlere katılım da gözetilerek  belirlenecektir.

Bu seminer serisi kapsamında lisansüstü çalışmalar yapan tüm öğrencilerden de önümüzdeki zamanlarda sunum yapmaları beklenmektedir. Sunum yapmak isteyenler varsa, bölüm başkanlığına bu isteklerini iletmelerini rica ederiz. Gelen isteklere göre sunum planlaması yapılacaktır.

Seminer-1: 18.10.2019 Cuma Saat 11:00 ENDD5
Konuşmacı:  Araş. Gör. Müge Soyuöz Acar

Title: A Healthcare Network Design Model with Mobile Hospitals for Disaster Preparedness: A Case Study for Istanbul Earthquake

Abstract: In a disaster situation, providing quick and efficient healthcare service for patients is critical for emergency response. In this study, we suggest using mobile hospitals for this purpose and introduce a network design problem under different disaster scenarios with different demand rates and possible disruptions of the hospitals in the post-disaster environment, considering also the equity among the hospitals. We focus on location-allocation decisions before the disaster and relocation-reallocation decisions after the disaster, using a two-stage stochastic programming model to minimize the total response time to patients, which include the waiting times of the patients at the hospitals in addition to their travel times. This problem addresses critical decisions of governments and relief organizations for disaster preparedness in designing health care network to improve the quality of health care service. We apply our model to a real life case study for an expected earthquake in Istanbul. We also provide three alternative models in order to compare the results with each other. Numerical experiments and sensitivity analysis results demonstrate that the usage of mobile hospitals can provide significant improvements in healthcare service in case of a disaster. Our model also helps to identify the healthcare investment needs in different regions.

Published on: Friday, October 11, 2019
Will be published until: Friday, December 25, 2020